The Circle Zürich, Zwitserland

Een levendige microstad in een groen gebouw

Reference TheCircle 03
Over

De toegang tot een duurzame microstad

Het grootste dienstencentrum van Zwitserland "The Circle", ligt naast de luchthaven van Zürich. The Circle is een LEED® PLATINUM-gecertificeerd milieuontwerp dat voldoet aan de behoeften van moderne reizigers, diverse bezoekers en veeleisende huurders. De ruimte, die ongeveer 180.000 m2 beslaat, omarmt de stedelijke diversiteit ten volle.

Uitdagingen

Welke toegangsoplossingen zijn zowel geavanceerd als duurzaam?

  • Flexibele, schaalbare toegangscontrole

  • Uitbreidingsmogelijkheden van de toegangsoplossingen voor toekomstige technologieën, bijvoorbeeld toegang via smartphone

  • Vlotte, veilige overgangen tussen openbare en privézones, bijvoorbeeld met behulp van deuren met sensoren

Reference TheCircle 08
"Met dormakaba hebben we een competente en betrouwbare partner aan onze zijde. Ze hebben nauw met ons samengewerkt om op maat gemaakte, geavanceerde beveiligingsoplossingen te creëren die nog dagelijks indruk op ons maken."
Daniel Scheifele

Daniel Scheifele

Chief Real Estate Officer, Flughafen Zürich AG

Details

Beveiliging die een architectonisch meesterwerk waardig is

20 jaar succesvolle samenwerking

Flughafen Zurich AG en dormakaba werken al meer dan 20 jaar samen. In de loop van deze samenwerking zijn talloze automatische deursystemen, deuren met sensoren, sensorsluizen en toegangscomponenten ontwikkeld en geleverd. Samen hebben wij de veiligheid van de mensenstroom naar en binnen de gebouwen op de luchthaven van Zürich gewaarborgd en de toegang tot gevoelige zones geregeld.

Veiligheid is van centraal belang in de bedrijfsvoering

Beveiliging is cruciaal in elke ruimte waar mensen samenkomen. Het nooduitgang- en vluchtwegsysteem "SafeRoute" zorgt ervoor dat mensen de gebouwen snel en via meer dan 200 toegangspunten kunnen verlaten in geval van nood. Om het gebouw te beveiligen kan de toegang natuurlijk ook worden geweigerd.

Vluchtroutes op maat

The Circle is zowel een modern lifestyle- en bedrijvencomplex als een architectonisch hoogstandje met een ongebruikelijke boemerangstructuur. De opvallende gebogen gevel vormde een bijzondere uitdaging bij het ontwerpen van de nooduitgangen en vluchtroutes. De draaideurautomaten moeten hier ook op een hoger niveau presteren dan normaal en deze functionaliteit wordt gegarandeerd door een speciaal voor The Circle ontwikkelde firmware.

Klaar voor de toekomst

De interactie tussen deur en toegangscomponenten is essentieel voor een soepele werking en om ervoor te zorgen dat het toegangssysteem toekomstbestendig is. We zullen blijven samenwerken met Zurich Airport om in de toekomst nieuwe oplossingen en technologieën te implementeren in The Circle.

We laten je graag meer zien