Planning- en bestekservice

Van advies en ontwerp- fase tot blijvende ondersteuning: onze uitgebreide dienstverlening

Bestek- en specificatieondersteuning uit één hand

Het maakt niet uit wat de toegangseisen van uw project zijn, wij leveren snel, gedegen advies en ondersteuning

Het veilige, betrouwbare en efficiënte gebruik van gebouwen is afhankelijk van een combinatie van deurbeslag, mechanische en elektrische sloten, deurautomatisering en toegangscontrole, die als één geheel samenwerken om nog beter te presteren.

Onze bestek- en specificatiedeskundigen combineren toonaangevende kennis van alle aspecten van de toegangscontrole binnen gebouwen, om zo duurzame oplossingen te bieden die zowel praktisch als esthetisch met elkaar in harmonie zijn en die voor een nog betere bruikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid zorgen en tegelijkertijd afgestemd zijn op de specifieke behoeften van een breed scala aan projecten. Denk daarbij aan vliegvelden, horecagelegenheden, stadions, commerciële gebouwen, ziekenhuizen, flatgebouwen, scholen en universiteiten.

Dankzij onze diepgaande kennis van industriële normen én een praktijkgericht begrip van hoe producten samenwerken en op die manier tot betere prestaties gedurende de levenscyclus leiden, kunnen wij u één aanspreekpunt bieden volgens het ‘right first time’-principe voor alle toegangseisen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat er voldaan wordt aan juridische regelgeving, milieuvoorschriften en kostenplanning.

Onze bestek- en specificatiedeskundigen helpen je graag

Onze alomvattende aanpak

Volledige ondersteuning die helemaal om u draait

Onze alomvattende aanpak omvat alle aspecten van de projectondersteuning. Daardoor kunnen architecten, bestekschrijvers en specificeerders profiteren van een betere operationele efficiëntie die zo kosteneffectief mogelijk is.

Waar we u bij helpen:

Beoordelen van de projecteisen

Onze bestek- en specificatiedeskundigen combineren een grondige beoordeling van het project met uitgebreide ervaring uit de sector, zodat ze ideeën kunnen aandragen om tot een efficiënter design te komen: met als doel zowel tijd als geld te besparen.

Evaluatie van de brand- en vluchtroutes

Het maakt niet uit om wat voor soort gebouw het gaat, wij helpen onze klanten te voldoen aan de vereisten van de regelgeving inzake brandveiligheid en aan de bouwvoorschriften. Tevens geven we advies over hoe er op een zo kosteneffectief en efficiënt mogelijke manier aan de brandveiligheidsvoorschriften voldaan kan worden.

Wettelijke normen en compliance

Onze deskundigen helpen u te voldoen aan de wettelijke normen en bouwvoorschriften. Tevens leveren we productspecifieke prestatieverklaringen en certificaten die voldoen aan de bouwvoorschriften en normen.

Ontwikkeling van toegangsoplossingen en -beveiliging

We bespreken de projectvereisten en beveiligingscoördinatie om de best mogelijke manieren te vinden om daaraan te kunnen voldoen. We komen met passende oplossingen en helpen bij de dimensie-eisen en zorgen er tegelijkertijd voor dat u volledig geïnformeerd bent over technische kwesties.

Projectplanning

Door uw project samen met ons te plannen, zet u uw ideeën om in een concreet tijdgebonden plan. Wij houden het verloop van het project continu in de gaten om eventuele problemen in de planning het hoofd te kunnen bieden. Op die manier behaalt u de projectdoelstellingen, binnen de geplande opleveringstermijn én binnen budget.

Risicoanalyse

Tevens voeren we voor elk project een analyse uit op betrouwbaarheids- en veiligheidsfactoren. Zo beperken we eventuele veiligheidsrisico’s door controlemaatregelen te implementeren en gepaste producten te selecteren.

Bestek- en designontwikkeling

Wij ontwikkelen complete deurlijsten, bestektekeningen, CAD-tekeningen en bekabelingsschema's en leveren tevens alle benodigde conformiteitscertificaten, onafhankelijke test-certificaten en milieuproductverklaringen (EPD's).

BIM-ondersteuning

Door simpelweg projectgegevens in diverse formaten aan te leveren, zoals spreadsheets, AutoCAD-tekeningen of tekstbestanden, ondersteunen onze toonaangevende planningstools de ontwikkeling van bestektekeningen. Daardoor kunnen voorschrijvers heel gemakkelijk en efficiënt BIM-modellen maken.

Digitaal bouwen

Plan efficiënter met BIM

Het is ontzettend belangrijk dat de vereiste BIM-objecten en bijbehorende informatie tijdens het projectdesign gemakkelijk en op een behapbare manier toegankelijk zijn. Daarom bieden we diverse diensten aan om de ontwikkeling van BIM-modellen te optimaliseren door volledige coördinatie met het projectbestek, wat tegelijkertijd voor veel meer efficiency zorgt.

Uw partner voor alles rondom toegangsoplossingen

Op maat gesneden oplossingen voor belangrijke plekken

Van award-winnende producten tot de beste beveiligingspraktijken en eenvoudige installatie: dormakaba is uw partner voor alles rondom toegangsoplossingen. Ons team werkt brancheoverschrijdend om producten en oplossingen te bieden die beter voldoen aan de eisen van elk project, in tal van verschillende markten en branches wereldwijd.

Bestek- en specificatieadvies

Wij zijn er om te helpen

Ons ervaren, gekwalificeerd bouwkundig adviesteam zet alles op alles om u de hoogwaardige ondersteuning te bieden die u nodig heeft en waarop u kunt bouwen. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies of om een afspraak te maken.

Nancy
Nancy Hasen

Account Manager Presales - Vlaanderen & Brussel (NL)

Patrick
Patrick Vanlaer

Account Manager Presales - Wallonië & Brussel (FR)