Planning en specificatie

Wij begeleiden u gedurende het gehele planningsproces

Ons team van specialisten ondersteunt architecten, ontwerpers en specificeerders door projecten nauwkeurig te beoordelen om uw behoeften op het gebied van toegangssystemen, deurbeslag en beveiliging vast te stellen en te doorgronden.

Slimmer samenwerken gedurende de hele levenscyclus van een gebouw

BIM biedt duidelijke voordelen voor alle grote partijen die betrokken zijn bij het bouwproces. We streven ernaar om je op efficiënte wijze maximaal te verzekeren van de voordelen. Bekijk de voordelen voor jou als je gebruik maakt van dormakaba BIM-objecten en -diensten.

Verbeterde samenwerking

Dankzij de BIM-werkwijze kunnen teams projectmodellen delen en de planning coördineren. Hierdoor zijn alle belanghebbenden te allen tijde verzekerd van de meest actuele informatie.

Projectvisualisatie in de fases voorafgaand aan de bouw

3D-visualisaties tonen aannemers en projecteigenaren hoe de ruimte eruit gaat zien. Zo kunnen ze eventuele aanpassingen al aanbrengen voordat de bouw begint.

Minder risico's

Problemen worden al in een zeer vroeg stadium van de ontwerpfase ontdekt. Ervoor zorgen dat de juiste informatie beschikbaar is op het juiste moment is dus essentieel om een project succesvol af te ronden.

Meer veiligheid

BIM verbetert de veiligheid tijdens de bouw door gevaren te signaleren nog voordat deze tot problemen leiden. Door vooraf de bouwplaats te visualiseren en de logistiek te plannen, kunnen fysieke risico’s worden vermeden.

Verbeterde kosteneffectiviteit

Een beter overzicht vanaf het begin minimaliseert later het risico op dure en tijdrovende veranderingen.

Gestroomlijnd facilitair beheer

Gebouweigenaren en aannemers kunnen tijdens de ontwerp- en bouwfase gegenereerde BIM-gegevens koppelen. Dit zorgt ook voor een vereenvoudigd beheer van de installaties na de gebouwwerkzaamheden.

Digitaal bouwen

BIM modellen van dormakaba

Op de Bimobject website vindt u details en BIM bestanden van de meeste dormakaba producten, beschikbaar voor download na eenvoudige registratie. De dormakaba BIM modellen zijn beschikbaar in verschillende bestandsformaten (Graphisoft ArchiCAD, Autodesk Revit).

Productontwerp

XEA design

image

Productontwerp is een essentieel onderdeel van onze merkbelofte: vertrouwen. Een steeds groter aantal dormakaba producten is uitgevoerd in XEA design. Maar wat betekent XEA nu eigenlijk? De afkorting staat voor Ten (X) Elements of Aesthetics. Het heeft alles te maken met specifiek door en voor dormakaba ontwikkeld design. Het geeft weer dat functioneel er ook gewoon goed uit mag zien. Het is een doordacht designconcept dat basisvormen, kleuren, oppervlakken en functies in één uniforme verschijningvorm verenigt en een esthetische brug slaat tussen de dormakaba-producten.

Met het XEA-design beoogt dormakaba dus een universele vormgeving van haar producten te realiseren. Daarbij wordt rekening gehouden met tien aandachtspunten. Door deze tien regels in acht te nemen, komen we niet alleen tot producten die uitblinken in kwaliteit, maar zijn ze qua design ook nog eens perfect compatibel met elkaar.

In de bijlage hiernaast worden de tien regels nader uitgelegd.

 

Vraag advies aan onze experts

Neem vandaag nog contact met ons op voor advies of een afspraak

Elke toegangs- en beveiligingskeuze die u maakt heeft invloed op factoren als gebruiksgemak, regelgeving, veiligheid en esthetiek. Daarom is het belangrijk dat u goed en vakkundig advies krijgt. Ons ervaren, hooggekwalificeerde bouwkundig adviesteam doet precies dat. Onze experts komen graag met u in contact.

Nancy
Nancy Hasen

Account Manager Presales

Patrick
Patrick Vanlaer

Account Manager Presales