Bürgenstock Obbürgen, Zwitserland

Geautomatiseerde toegangssystemen voor een onvergetelijk verblijf in de bergen

Reference Buergenstock 02
Over

In dit luxeresort met uitzicht op het Vierwoudstrekenmeer is het een vrij komen en gaan van gasten

Bürgenstock is een luxueus hotel, gesitueerd op de berg waaraan het zijn naam ontleent. Met zijn ligging op een hoogte van 1115 meter is het uitzicht over het Vierwoudstrekenmeer werkelijk adembenemend. Het interieur van het hotel is al even fenomenaal: inclusief filmachtige grote erkers en meubilair in natuurlijke materialen zoals hout, steen, leer en glas. Om de doorstroming van mensen tussen bepaalde zones te bevorderen, de veiligheid van het hotel te waarborgen en een perfect verblijf te garanderen, werd dormakaba gevraagd een innovatief toegangssysteem te installeren dat aan alle specifieke eisen van het hotel voldoet.

Uitdagingen

Hoe integreert dormakaba zijn oplossingen moeiteloos in het unieke designconcept van het hotel?

  • Discreet geautomatiseerd ontwerp voor binnen en buiten

  • Naadloze integratie van toegangssystemen in het algehele ontwerp voor een ononderbroken stroom van mensen

  • Combinatie van verborgen technologie en hoge functionaliteit

  • Gestructureerde sluitsystemen voor verschillende gebruikersgroepen

  • Gecoördineerde toegangscontrole in verschillende zones

Reference Buergenstock 03
"Hoog boven het Vierwoudstrekenmeer, in het hart van Zwitserland, beleven gasten van het Bürgenstock Resort een droomvakantie."

Robert Herr

voormalig algemeen directeur

Details

Op maat gemaakte dormakaba-oplossingen voor veiligheid, comfort en geautomatiseerde toegang

Het Bürgenstock Resort staat gelijk aan ongeëvenaarde luxe. Dit vijfsterrenhotel trekt al jaar en dag prominente gasten van over de hele wereld aan. Met andere woorden: alleen het beste is goed genoeg, ook als het gaat om geautomatiseerde toegang.

Makkelijke toegang – vooral in openbare ruimtes – dankzij een innovatief sluitsysteem

Het TS 93-systeem biedt vrijwel alle denkbare functies voor zowel enkele binnendeuren als dubbele buitendeuren. Samen met de profieldeuren zorgt dit voor een esthetisch aantrekkelijk, hoogwaardig totaalbeeld.

ITS 96: integraal schuifdeursluitsysteem

Het sluitsysteem is als geïntegreerde oplossing compatibel met vrijwel alle deuren of kozijnen en biedt een breed scala aan functies voor enkele en dubbele deuren. De technologie die het ITS 96-sluitsysteem activeert, is op elegante wijze verborgen in de deuren van Brasserie RitzCoffier, het hotelrestaurant.

Veiligheid, automatisering en comfort in één

Naast meer comfort biedt het designconcept van dormakaba ook veiligheid en geautomatiseerde toegang. Met verschillende bedieningshoogten, extra modules en opties is de modulaire schuifdeuraandrijving ES 200 op maat gemaakt voor het Bürgenstock Resort.

Op maat gemaakte draaideuraandrijving

De bijpassende oppervlakken van de ED 250-draaideuraandrijving zijn niet alleen elegant geïntegreerd in het reeds zeer indrukwekkende designconcept van het Bürgenstock Resort, maar ze versterken ook de veiligheid van het hotel, zonder afbreuk te doen aan de sfeer.

We laten je graag meer zien