Toegangsoplossingen voor apppartementen

Beveiligde toegangsoplossingen voor smart living in appartementen

Situatie vandaag

Hoe kunt u uw eigendom beveiligen en tegelijkertijd het personen verkeer reguleren?

Appartementen: veel bewoners, meerdere verdiepingen en talrijke veiligheids- en beveiligingsuitdagingen voor huurders en bezoekers. Verhuurders en gebouweigenaren hebben een zorgplicht voor de bewoners in appartementen. Zij moeten ervoor zorgen dat alleen bewoners en bevoegde personen toegang krijgen tot appartementen en gemeenschappelijke ruimten. Tegelijkertijd zijn zij ervoor verantwoordelijk dat de ruimten en toegangen van de appartementen voldoen aan de wettelijke veiligheids- en beveiligingseisen.

Om eigenaren en verhuurders volledige controle over hun terrein en gebouwen te geven, bieden wij geïntegreerde toegangscontroleoplossingen: van typische mechanische cilindersloten tot slimme sloten voor deuren en digitale toegangscontrolesystemen voor meerdere deuren en locaties. Profiteer van een breed scala aan slimme deuroplossingen en diensten om het personenverkeer te beschermen, een soepele werking mogelijk te maken en snel te reageren in geval van nood, terwijl u tegelijkertijd gemak, bewegingsvrijheid en een gevoel van welzijn geeft.

Bescherming van gebouwen en hoofdingang

De bescherming van het gebouw tot aan de hoofdingang is cruciaal. Dit gebied moet veilig zijn voor bewoners en bezoekers en ook een positieve eerste indruk wekken bij binnenkomst door een vlotte doorstroming van het personenverkeer mogelijk te maken.

Slim wonen met intelligent toegangsbeheer

Veiligheid is één van de belangrijkste factoren bij de beslissing van een huurder om een appartement te huren. Het is een van de redenen waarom gezamenlijke appartementen slimme toegangscontrolesystemen zouden moeten gebruiken.

Veiligheid en gemak voor huurders, bezoekers en leveranciers

De veiligheid en het comfort van de bewoners in appartementen is van het grootste belang. Verschillende groepen personen in het gebouw - jong en oud – kunnen fysiek verschillend zijn.

Onze experts helpen u graag

Uw voordelen

Uitgebreide veiligheid

Wij bieden beveiliging voor uw eigendommen, processen, systemen en gegevens - en voor uw investering.

Meer gemak voor huurders, bezoekers en vastgoedeigenaren

Wij bieden aanpasbare, stijlvolle, gebruiksvriendelijke oplossingen die een uitnodigende sfeer creëren, het toegangsbeheer binnen uw pand vereenvoudigen en zorgen voor een soepele operationele stroom.

Indrukwekkende technologie

Technische innovatie is de sleutel tot onze producten en garandeert de toekomstige rendabiliteit en flexibiliteit van uw bedrijf, evenals doorlopende opwaardering van uw activiteiten.

Prestaties op het gebied van vastgoedbeheer

Onze energiebesparende, slijtvaste en hoogwaardige producten en diensten optimaliseren de waarde van uw gebouw.

Duurzaam gebouwbeheer

Onze energiebesparende, duurzame en hoogwaardige producten en diensten, maximaliseren de waarde van uw gebouw.

Het systeem geeft niet alleen toegang tot privéruimtes – gemeenschappelijk gebruikte deuren zijn ook geïntegreerd. Ik was aangenaam verrast door hoe makkelijk en intuïtief zelfs de onderliggende cloudsystemen te bedienen zijn.
Christian Dengler

Christian Dengler

algemeen directeur en beheerder, StadtNatur München

Oplossingen in een oogopslag

Uitgelicht: Vrijloopdeurdranger TS 99 FL K BG

Vrij beweeglijke brand- en rookwerende deuren en veilig sluiten bij brand

TS 99 FL

De TS 99 FL van dormakaba is een glijarmdeurdranger met vastzetinrichting en vrijloopfunctie die in combinatie met een rookmeldsysteem wordt ingezet. Het systeem maakt deuren dankzij de vrijloopfunctie volledig vrij en zonder enige weerstand beweegbaar. Bij brandalarm of spanningsuitval wordt de deur door de deurdranger veilig gesloten. De TS 99 FL varianten zijn gecertificeerd conform de eisen van ITs-3B voor een barrièrevrije toegang.


Unieke oplossing

De laatste innovatie in de deurdrangerfamilie is de TS 99 FL K BG en is specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkeld.

Sinds 1 juli 2020 is er een aanpassing in het Bouwbesluit op het gebied van de zelfsluitendheid van woningentreedeuren in appartementengebouwen. Deze aanpassing geldt voor nieuwe projecten waarbij de woningentreedeur grenst aan een gezamenlijke inpandige vluchtweg. In het concept BbL21, de opvolger van het huidige Bouwbesluit, wordt deze eis verder uitgebreid met de verplichting om bij inpandige woningentreedeuren in appartementengebouwen vrijloopdeurdrangers toe te passen bij nieuwbouw én bij aanpassing en verbouwing.

In veel gemeenten geldt daarnaast het voorschrift dat de vrijloopdeurdranger door de gemeente/brandweer visueel gecontroleerd moet kunnen worden zonder dat de bewoner de deur hoeft te openen. In de praktijk betekent dit dat de deurdranger aan de niet-scharnierzijde (gangzijde) op de kozijnbovendorpel gemonteerd wordt. Deze deurdranger heeft de eigenschappen die dit mogelijk maken.


Uw voordelen

  • Er wordt voldaan aan de eisen van het Bouwbesluit en EN1155 normering

  • Bewoners profiteren van barrièrevrije toegang tot hun woning conform Its-3B

  • Vrije beweging van de deur maar bij brandmelding sluit de deur automatisch

  • Bij een visuele inspectie hoeft de bewoner niet thuis te zijn

  • Functionaliteit ook bij een terugligging 50 tot 96 mm van de deur

  • Doorloophoogte wordt door de deurdranger niet beperkt

  • Bekabeling zit niet in zicht

Hoe kunnen we helpen?

Contact -
Contact - dormakaba Belgium N.V.

Toegangsoplossingen