dormakaba
People joined
De stap naar slimme toegangsoplossingen

Health Security Check - Tip #6

"Er zijn vijf goede redenen waarom een softwareonderhoudscontract voor uw toegangscontrole zinvol is.”

Ralf Laufer, Deputy Vice President Segment Business Owner EMEA, DACH, GBO EAD

Security Tip: Bedrijfszekerheid

Denkt u bij de term "onderhoudscontract" op de eerste plaats aan reguliere onderhoudswerkzaamheden en reparaties aan technische hardware? Dan moet u zeker verder lezen, want voor de veiligheid van uw toegangscontrole en het registreren van tijd- en bedrijfsgegevens, wordt het onderhoud van uw softwaretoepassingen steeds belangrijker. Daar zijn vijf goede redenen voor.

 

1. De omgeving van uw softwaretoepassingen verandert steeds sneller.

Als de onderhoudsintervallen voor uw hardware in acht worden genomen, kunt u ervan uitgaan dat uw apparaten nog jaren betrouwbaar zullen werken. Maar "nieuwe" software kan van de ene op de andere dag verouderd zijn en daarmee uw bedrijfszekerheid in gevaar brengen. Dit komt niet door de toepassing zelf, maar vooral omdat de software-omgeving steeds sneller verandert. Van het besturingssysteem tot de ERP-software en hulpprogramma's.

 

2. Kritische veiligheidslekken blijven vaak onopgemerkt tot het te laat is.

Bij een plotselinge uitval van uw tijdregistratie of toegangscontrole kunnen de kritische veiligheidslekken in de software al jaren bestaan – of slechts enkele dagen. Door de complexiteit en dynamiek van de software-omgeving is het heel moeilijk om het overzicht te houden en risico's in een vroeg stadium te identificeren. In gesprekken met klanten merk ik vaak dat de meesten van hen zich helemaal niet bewust zijn van de dringende noodzaak om actie te ondernemen bij een update.

 

3. Voortdurende wijzigingen en storingen veroorzaken onverwachte kosten.

In de toekomst zal het steeds vaker voorkomen dat u uw softwaretoepassingen moet updaten en opwaarderen, zodat de operationele, IT- en databeveiliging van uw systemen gegarandeerd blijven. Dit gaat gepaard met directe investeringen. Als u dit niet actief aanpakt, stijgt het risico op storingen, maar ook op datalekken en onberekenbare kosten.

 

4. Met een onderhoudscontract is uw software altijd up-to-date.

Een onderhoudscontract voor uw software beschermt u tegen storingen en maakt de kosten inzichtelijk. Een betere naam voor de term zou eigenlijk "update-contract" zijn, want u krijgt hiermee de zekerheid dat uw software altijd up-to-date is. Als er iets verandert wat relevant is voor de veiligheid van uw besturingssysteem, als een hulpprogramma niet meer ondersteund wordt of als er een nieuwe dreiging op internet is, dan hoort u het als eerste. U ontvangt de relevante updates en de nieuwste beveiligingspatches.

 

5. Uitgebreide releases maken uw software veiliger en waardevoller.

Met een onderhoudscontract profiteert u ook altijd van releases. Deze optimaliseren de prestaties en de veiligheid van uw software. Bovendien kunnen ze u volledig nieuwe functies en mogelijkheden bieden. Mobile Access van dormakaba is hier een goed voorbeeld van. Deze technologie maakt van smartphones veilige en flexibele toegangsmedia. De dormakaba hardwarecomponenten zijn al jaren uitgerust met de nodige mobiele technologie. Met een softwarerelease kunnen onze klanten bijvoorbeeld met Mobile Access deuren openen met hun smartphone – zonder dure investeringen in nieuwe systemen.

Contact

We hopen dat deze informatie u geholpen heeft.  Mocht u toch nog specifieke vragen hebben, dan helpen we u graag verder.  Stuur ons gerust een e-mail naar info.be@dormakaba.com. We horen graag van u.