dormakaba

FAQ

Deurbeheer & App

Mobile Access & Toegangsmedia

Deurcomponent

Beveiliging / Data- bescherming

-> Deurbeheer & App

Kan ik met de evolo smart app een deur openen?
Nee, daar is de dormakaba mobile access app voorr. Met de evolo smart app beheer je de toegangsrechten van jouw deur(-en).

Ik heb mij geregistreerd en zie mijn aangekochte en nog beschikbare sleutels niet meer in de evolo smart-app.
De digitale sleutels zijn gekoppeld aan het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd. Om opnieuw toegang te krijgen tot de sleutels, moet je je opnieuw met het oorspronkelijke e-mailadres aanmelden.

Hoe weet ik of mijn telefoon geschikt is?
De technische vereisten waaraan jouw toestel moet voldoen, vind je hier. Omdat er zich in individuele gevallen beperkingen kunnen zijn, zelfs wanneer aan alle vereisten is voldaan, raden we je vóór de aankoop van deurcomponenten aan om je telefoon bij een dormakaba-vakhandelaar te testen met de evolo smart-app.

Ik wil van mijn Apple-telefoon overschakelen naar een Android-telefoon. Waar moet ik op letten?
Via de cloudopslag kunnen de instellingen in de evolo smart-app worden overgenomen. Als je je reeds met de Google-account op de Apple-telefoon hebt geregistreerd, moet je je met dezelfde Google-account op de Android- telefoon registreren.
Als je je Apple-ID hebt gebruikt, moet je de cloudopslag op de Apple- telefoon eerst deactiveren. Vervolgens activeer je de cloudopslag opnieuw op de Apple- telefoon. Gebruik daarvoor een Google-account. Deze stap is noodzakelijk aangezien Android- telefoons geen ondersteuning bieden voor een aanmelding met een Apple-ID. Tot slot moet je je met de Google-account aanmelden op je Android- telefoon.

Hoe kan ik een deurcomponent resetten?
Je kunt een deurcomponent resetten door een programmeerpas 15 seconden tegen het deurcomponent aan te houden. Omdat het deurcomponent nu in de initiële staat gebracht is, dienen de toegangsrechten opnieuw aan het deurcomponent te worden overgedragen zodat toegang weer mogelijk wordt.

Ik wil een persoon met een bestaande digitale sleutel in mijn evolo smart toevoegen.
Om de digitale sleutel in jouw toegangssysteem in te lezen ga je als volgt te werk:
Vraag de gebruiker om de informatie van zijn bestaande digitale sleutel te delen met jou.

  1. Klik op de link om de person met de digitale sleutel als gebruiker in de gebruikersdatabase aan te maken.
  2. Voeg deze gebruiker toe aan deuren waar deze gebruiker toegang toe mag hebben.
  3. Upload de nieuwe instelling naar de deur(-en).
Indien je dit bericht niet ontvangt via het apparaat dat je gebruikt voor toegangsbeheer, dan kun je de link via de QR code inlezen.

Wat gebeurt er wanneer ik de cloudopslag deactiveer?
Na de deactivering van de cloudopslag worden de instellingen lokaal op de telefoon opgeslagen. Houd er rekening mee dat de gegevens verloren gaan wanneer je je mobiele telefoon verliest of vervangt.

-> Mobile access & Toegangsmedia

Kan ik de smartphone als sleutel gebruiken?
Ja. Hiervoor hebt u de app dormakaba mobile access en een digitale sleutel nodig, die u via de dormakaba evolo smart-app kunt kopen en toewijzen.

Hoe open ik een deur?
Open de mobile access app, druk op de blauwe cirkel met de sleutel en houd de telefoon vlak voor de deurcomponent. Een andere mogelijkheid is het aanbieden van een toegangsmedium (pas, sleutelhanger) aan de deurcomponent.

Kan ik ongehinderd mijn digitale sleutel blijven gebruiken als ik verander van telefoon?
Nee, een digitale sleutel is niet overdraagbaar en kan enkel voor één telefoon worden gebruikt. Als je een andere telefoon neemt, dan heb je een nieuwe digitale sleutel nodig.

Ik heb 10 digitale sleutels gekocht en heb nu mijn telefoon vervangen. Kunnen de nog ongebruikte sleutels verder op de telefoon worden gebruikt?
Ja, gekochte maar nog ongebruikte sleutels zijn ook bij een vervanging van je telefoon nog beschikbaar. Daarvoor moet je je wel met hetzelfde e-mailadres aanmelden.

Wat gebeurt er met mijn digitale sleutel als ik de mobile access app deïnstalleer of mijn telefoon naar fabrieksinstellingen reset?
Door deïnstallatie van de mobile access app zal de digitale sleutel verloren gaan.

Hoe weet ik of mijn telefoon geschjikt is voor mobile access?
De technische vereisten waaraan je toestel moet voldoen, vind je hier. Omdat er zich in individuele gevallen beperkingen kunnen zijn, zelfs wanneer aan alle vereisten is voldaan, raden we je vóór de aankoop van deurcomponenten aan om je telefoon bij een dormakaba-vakhandelaar te testen met de evolo smart-app.

Wordt een Dual SIM-kaart identiek nummer op meerdere mobiele telefoons) in de mobile access-app ondersteund?
In principe wel, maar de dormakaba mobile access-app mag slechts op één telefoon met hetzelfde nummer worden geregistreerd.

-> Deurcomponent

Wat betekent het als de LED van de deurcomponent knippert?
De volgende signalen van de deurcomponenten zijn mogelijk:

Betekenis

Pieptoon

LED signaal

Media

batterij 'bijna leeg'

1 x erg kort

9 x erg kort, rood

gebruikersmedia, programmeerkaart

batterij 'leeg'

1 x erg lang

geen signaal

gebruikersmedia, programmeerkaart

media zonder rechten

4 x erg kort

4 x kort rood

gebruikersmedia

uitvallen van de klok in de component

1 x lang, 1 x kort, 1 x lang

1 x kort groen

gebruikersmedia, programmeerkaart

Waarop moet ik letten bij het vervangen van de batterij?
We adviseren je de batterijwissel binnen ca. 30 seconden uit te voeren, anders kunnen de opgeslagen tijden verloren raken. Dit zou resulteren in een nieuwe download van de data.

De deurcomponent reageert helemaal niet
Verzeker je ervan dat de batterijen niet leeg zijn en deze correct geplaatst zijn. Neem indien nodig contact op met de beheerder of manager van de deur.

Hoe weet ik dat de batterij in de deurcomponent leeg raakt?
Ofwel via de evolo smart-app (daar wordt de batterijtoestand uitgelezen en weergegeven), ofwel via de signalering van de deurcomponent.

Lage batterijspanning: kort piepsignaal en 9 keer een rood knipperlicht.
Batterij bijna leeg: 1 lang piepsignaal.

-> Beveiliging & Databescherming

Is toegang met een telefoon wel veilig?
Ja, toegang via een telefoon is veilig. Dit wordt door meerdere factoren gewaarborgd. Ondermeer de communicatie tussen de telefoon en het deurcomponent is versleuteld. Voor dormakaba is de beveiliging van zijn oplossingen topprioriteit.

Waarom is toegang met een digitale sleutel veiliger dan met een mechanische sleute?
Het gebruik van electronica is veiliger dan mechanische sleutels omdat in geval van verlies het mogelijk is onmiddelijk in te grijpen: de digitale sleutel kan meteen worden geblokkeerd. Tijdrovende vervanging van sloten is daarom niet nodig.

Ik heb me bij evolo smart-app met mijn e-mailadres geregistreerd en bij de dormakaba mobile access-app met mijn telefoonnummer geregistreerd, maar ik wil beide apps niet meer gebruikten. Wat moet ik doen zodat mijn gegevens worden verwijderd?
Wij kunnen jouw gegevens in ons systeem laten verwijderen. Stuur ons hiervoor een e-mailbericht met de volgende gegevens:

  • Het e-mailadres waarmee je je bij de evolo smart-app hebt geregistreerd
  • Het telefoonnummer waarmee je je bij de dormakaba mobile access-app hebt geregistreerd
Wij informeren je zodra de gegevens zijn verwijderd.