dormakaba
Innovation_Motherboard
Innovatie

Virtual reality: meer dan alleen een marketingspeeltje

Virtual Reality is een revolutie in de wereld van videogames.  De technologie wordt steeds meer gebruikt door bedrijven.  Bij dormakaba hebben we al onze eerste stappen in Virtual Reality gezet met ons virtueel hoofdkantoor in de Alpen.
Virtual Reality omhult waarnemers in computergegenereerde omgevingen die zelfs interactie mogelijk maken.  Dit wordt immersie of onderdompeling genoemd.
Immersie is zowel emotioneel als intens en is perfect voor toepassingen in de entertainment industrie.  Ook bedrijven onderzoeken in toenemende mate hoe ze gebruik kunnen maken van deze snel ontwikkelende technologie - momenteel vooral op het gebied van marketing en verkoop.  In de toekomst kan Virtual Reality echter in alle bedrijfstakken worden gebruikt, met name in de productie en klantenservice voor industriële bedrijven.

dormakaba voor alle zintuigen: het "Virtual Design Center"

We hebben al onze eerste stappen gezet in Virtual Reality en hebben een virtueel hoofdkwartier in de Italiaanse Alpen opgericht - het Virtual Design Center. VR-brillen, koptelefoons en controllers stellen onze klanten, medewerkers en geïnteresseerden in staat om een bezoek te brengen aan het Virtual Design Center en zich te onderdompelen in het Virtual Design Center.  Op dat moment vertelt het centrum bezoekers alles over de waarden en missie van dormakaba. 

Tot in de virtuele realiteit?

We hebben grote plannen voor Virtual Reality in de toekomst. We willen bijvoorbeeld virtuele expositieruimtes creëren waar we onze klanten persoonlijk kunnen ontmoeten, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Virtuele showrooms geven klanten de mogelijkheid om onze producten te verkennen en te bespreken met medewerkers van dormakaba.

Flexibel en snel: nieuwe technologieën = nieuwe manieren van werken en denken

Bij dormakaba hebben we digitale transformatie tot een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie uitgeroepen.  Daarom onderzoeken we de mogelijkheden van Virtual Reality.  Het onderzoek naar nieuwe technologieën vereist dat we flexibeler werken en denken: als er nieuwe ideeën worden ontwikkeld, proberen we ze gewoon uit.  We werken ook in korte deelfasen aan het project, evalueren onze voortgang herhaaldelijk opnieuw en bepalen vervolgens onze volgende stappen naarmate we verder gaan.

Hoger, sneller, verder - de reis naar virtuele werelden begint nog maar net

VR staat nog in de kinderschoenen; het potentieel is nog lang niet uitgeput. Verschillende technieken waaronder ook Augmented Reality worden steeds vaker samengevoegd tot gemengde realiteit en uitgebreid met multi-sensorische aspecten. We zoeken en testen innovatieve manieren om Virtual Reality te gebruiken om toegevoegde waarde te leveren voor onze klanten, ons bedrijf en onze medewerkers.

Ontdek de virtuele wereld van dormakaba

Maak kennis met alle virtuele apps van dormakaba op de internationale 'Virtual Space' webpagina.